Karim Kalonji

1 ON 1

Theater
Jonge Makers

Tickets

‘1 ON 1’ betekent in break-terminologie: één tegen één. Uiteindelijk is het een innerlijke strijd, want dans is onmeetbaar in een battle. Alles is subjectief. Je moet jezelf beheersen, kennen, twijfel en angsten overwinnen en dan heb je nooit verloren. Het is JIJ tegen JEZELF.

Karim, zelf rapper en breakdancer, is al enkele jaren gefascineerd door het gedrag van wat ze in hip hop-taal ‘Old School’ noemen. Old School versus New School. Net een vader-zoonrelatie. Het fenomeen bestaat overal in de wereld: pioniers die jaloers zijn en anderen niets gunnen. Alles was beter vroeger…

Nu hip hop toegankelijker is voor iedereen, zie je nogal wat meningen - iedereen is 'judge' - op social media verschijnen.

1 ON 1 is een reis doorheen de jaren ’80 en ’90 met gebruik van sampling.

Ihkv #WIPCOOP - Mestizo Arts Platform

Karim Kalonji is rapper en breakdancer, maar heeft zich de laatste jaren toegelegd op theater. Hij maakte o.a. deel uit van de cast van Malcolm X (Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens) en Kuzikiliza (Pitcho Womba Konga). Met 1 ON 1 brengt hij zijn ervaringen in de hip hop in een eigen voorstelling.

Praktisch

  • € 7
  • € 4 (Kansentarief)

De Kleine