Matt Watts Group

+ support: Usi ES

Muziek

Tickets

De Amerikaanse singer-songwriter Matt Watts woont al enkele jaren in België. Na zijn bejubelde soloalbum Songs From A Window (2014) bracht hij daarna How Different It Was When You Were There uit bij het Antwerpse label Starman Records. De Standaard deelde prompt vier sterren uit.

Was de voorganger een echte soloplaat, dan worden op het nieuwe de persoonlijke verhalen van Watts subtiel ingekleurd door schoon volk als Nathalie Delcroix, Bjorn Eriksson en bassist en tevens producer van het album Nicolas Rombouts (ex-Dez Mona, Stef Kamil Carlens, The Colorist, Guido Belcanto). Een hoogtepunt op het album is trouwens Many a Friend Too Kind, het prachtige duet met Stef Kamil Carlens. Vergelijkingen met Nick Drake en The Tallest Man on Earth loeren dan om de hoek. Want als een ware troubadour duikt Watts met zijn songs in diezelfde snijdende weemoed.

UITVERKOCHT! Op 05.03 staat Matt Watts Group ook in de AB Club. Meer info en tickets vind je hier.

IN DE PERS

Vrijwel alle songs op Queens zijn liedjes die (hopelijk) een lang leven beschoren zijn. Watts & co gaan niet voor het snelle gewin, maar voor duurzaamheid. Songs dus die zich hoe vaker je ze speelt in je oren beginnen nestelen en daar een volstrekt eigen leven beginnen. (**** Verhalenverteller op dreef - Dansende Beren)

SUPPORT: USI ES

Usi ES is het muzikale alter ego van Esther Weemaes. Met een klein hartje, een donkere stem en een handvol arrangementen voert ze je mee naar een plek in een bos waar PJ Harvey en CocoRosie elkaar ontmoeten. Ze draagt je op de volle tonen van haar analoge synth. Ze houdt je vast met de spaarzame beats van haar sampler. Soms speelt ze ook gewoon piano en droom je mee in een verhaal dat ze voor je zingt. Usi ES kan je troosten, ook al ben je misschien blij

MATT WATTS

Usi ES

Praktisch

  • € 16
  • € 13 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • € 13 (A-kaart in ruil voor 10 punten)
  • € 4 (Kansentarief)

De Kleine

Credits

Met Nicolas Rombouts, Stef Kamil Carlens, Bjorn Eriksson (Eriksson Delcroix ), Eva-Tshiela & Kapinga Gysel (Zita Swoon), Wim De Busser (King Dick), Maarten Moesen (Guido Belcanto),& Matt Watts.