Geike

+ support: Low Land Home

Muziek

Tickets

Tien jaar lang was Geike Arnaert het gezicht van de wereldwijd gelauwerde band Hooverphonic, maar eind 2008 koos de West-Vlaamse zangeres voor een solocarrière. Onder de naam Dorléac werkte ze samen met Spinvis en na diverse losse projecten, waaronder het album For The Beauty Of Confusion, was daar in 2017 ineens Zoutelande.

Op deze monsterhit van de Nederlandse band BLØF, zong Geike voor het eerst in het Nederlands - en met succes. Vanaf eind 2017 en vrijwel heel 2018 domineerde Zoutelande zowel in Nederland als België de hitlijsten. Het nummer brak het ene record na het andere. Zo werd Zoutelande in Nederland bekroond tot de grootste Nederlandstalige hit ooit en wonnen BLØF en Geike met het nummer in België de Mia (de Belgische Edison) voor Hit van het Jaar 2018.

Ondertussen bleef Geike werken aan solomateriaal. Dat bleek een ware zoektocht: tientallen songs, samenwerkingen en ideeën passeerden de revue. Tot ze aan de praat raakte met Joost Zweegers, beter bekend als Novastar. Met deze ontmoeting viel voor Geike plotseling creatief alles op zijn plaats.

Uit hun bijzondere samenwerking vloeide een tiental nummers voort, die uiteindelijk terechtkwamen bij de Belgische topproducer Wouter Van Belle (onder andere Novastar en Racoon). Het resultaat: een Engelstalige popplaat van uitzonderlijk hoog niveau.

SUPPORT: Low Land Home

Low Land Home vormt dé ultieme schuilplek voor melancholische zielen. De Gentse band ontstond in 2016 toen frontman Jo Geboers in zijn slaapkamer songs begon te schrijven over de donkere randjes van het leven en daarbij al snel gezelschap kreeg van muzikanten Jolien Bové, Muriel Boulanger en Pieter-Jan Jordens. Met drie psychologen en een zelfverklaard filosoof in de band is het geen verrassing dat Low Land Home diep snijdt in de menselijke kwetsbaarheid, of het nu gaat over twijfels, angsten of andere demonen. Het viertal versmelt herkenbare gedachten tot een donkere en intieme muzikale trip met beklijvende stemmen, minimalistische pianomelodieën en stuwende ritmes. Kortom, gegarandeerd kippenvel.

Geike

Low Land Home

Praktisch

  • € 20
  • € 17 (-26 jaar of op vertoon van studentenkaart)
  • € 17 (A-kaart in ruil voor tien punten)
  • € 4 (Kansentarief)

TIMING

  • 20:15 support: Low Land Home
  • 20:45 pauze
  • 21:15 Geike
  • 22:30 einde (verwacht)

Timings zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

De Grote