The Calicos

+ support: Blue Viola

Muziek

Tickets

Voor Americana met een grote A, moeten we gelukkig al een tijdje de Grote Plas niet meer over. De jonge zielen van The Calicos veroverden dit voorjaar met hun melodieuze ouderwetse countrypop de gouden medaille van Humo’s Rock Rally. Voer voor fans van Neil Young, Wilco en Townes Van Zandt!
De jury prees de band voor haar maturiteit en vakmanschap. Het zestal onder leiding van zanger en songschrijver Quinten Vermaelen staat dan ook bekend om haar gelaagde en uitgebalanceerde liveset. Voer voor fans van Bruce Springsteen, Wilco, Ryan Adams en Neil Young.

The Calicos begonnen als de begeleidingsband van de naar Antwerpen uitgeweken Amerikaan Matt Watts. Samen brachten ze Wayward Wind (2013, Bobonne Records) uit, een prachtig en uitstekend onthaald americana-pareltje. Na Watts’ overstap naar Stef Kamil Carlens ging de band alleen verder, met succes!

De band speelde op een jaar tijd veel concerten in zowel België als Nederland, met shows op festivals als Linkerwoofer, Dijlefeesten en Kneistival, en in zalen als de Roma, 4AD, Trix, Het Depot, Mezz en TivoliVredenburg. The Calicos brachten ook al drie singles uit, die warm onthaald werden op onder meer Studio Brussel. Evenveel keer zat Reinhard Vanbergen (Das Pop, Novastar) aan de knoppen als producer.


IN DE PERS

  • "The Calicos hebben duidelijk ambitie om het ver te schoppen en bewijzen op "Our House" op een indrukwekkende manier hoe americana anno 2018 zou moeten klinken." daMusic
  • "Het is echt een visitekaartje dat deuren kan openen, waarbij hun muzikale invloeden goed zijn gebruikt voor een eigen verbluffend groepsgeluid dat door Vanbergen mooi in de verf wordt gezet." Luminous Dash
  • "Zes maand na hun overwinning in Humo's Rock Rally heeft The Calicos een eerste single uit en het is er eentje om 'meneer' tegen te zeggen. Hebben we onze eigen War On Drugs? Maar neen. We hebben iets dat heel erg zichzelf is, maar misschien toch 'hé, buurman' mag zeggen tegen Adam Granduciel." Enola

The Calicos

Support: Blue Viola

Blue Viola creëert sfeer en vertelt verhalen. Verhalen over verleiding en het toegeven eraan. Over erotische waanbeelden, obscene dromen en nachtmerries. Over de adoratie van zowel de muze als de femme fatale. Verteld door dreigende, repetitieve drums en baslijnen, flirterige synths en een nerveus gitaar- en pianospel. Opgezweept door de meeslepende, opdringerige zang van Evert Vanheertum (die opgroeide in de Fortuinstraat).

Praktisch

  • € 15
  • € 12 (-26 jaar of op vertoon van studentenkaart)
  • € 12 (A-kaart in ruil voor tien punten)
  • € 4 (Kansentarief)

De Kleine