Echo Collective plays Amnesiac

+ Jan Verstraeten

Muziek

Tickets

Bloedmooie muziek door twee straffe artiesten! Jan Verstraeten is een naam om in de gaten te houden en Echo Collective brengt een ingenieus eerbetoon aan Amnesiac van Radiohead.

VOOR FANS VAN
Radiohead, Nils Frahm, A Winged Victory For The Sullen, Ólafur Arnalds, Jóhann Jóhannsson, Hauschka,…

Echo Collective

Echo Collective is een groep klassiek geschoolde muzikanten met Brussel als uitvalsbasis. In het verleden stonden ze al op de planken met Blixa Bargeld en A Winged Victory for the Sullen én werkten ze nauw samen met componist Jóhan Jóhannsson en de synthpop-veteranen van Erasure. Bovendien mag het collectief ook Nils Frahm tot zijn fans rekenen want hij nodigde hen uit voor de prestigieuze Philharmonie de Paris.

In 2016 vroeg Kurt Overbergh van de Ancienne Belgique aan Echo Collective om Amnesiac van Radiohead onder handen te nemen en te laten klinken als een klassiek meesterwerk. Het indringende resultaat is uitgebracht door het Berlijnse label K7! (gekend van de artist curated series LateNightTales met o.a. Nils Frahm, The Cinematic Orchestra, BadBadNotGood, Jon Hopkins,...).

Op het podium zorgt het ensemble voor een intense live ervaring dankzij een indrukwekkende wall of sound opgetrokken uit strijkers, piano en elektronica. Ontdek het zelf en laat je meevoeren naar een andere wereld!

IN DE PERS

“Hoe je het werk van Thom Yorke en co. ook aanpakt, het blijkt aartsmoeilijk om hun unieke mix van tergende melancholie en post-millenial tension te vatten. Tenzij je Echo Collective heet.” Alsook:**** - De Morgen

"**** Inventief eerbetoon aan Radiohead." dansendeberen.be, 1 april 2018

"Echo Collective doet denken aan de vroege Die Anarchistische Abendunterhaltung." oor.nl, 30 maart 2018

Jan Verstraeten

Jan Verstraeten is de nieuwste aanwinst op Unday Records en wilde eigenlijk een film gaan draaien. Maar toen hij aan de soundtrack werkte, bedacht hij zich dat ie liever muziek wou maken en zo geschiedde. Het resultaat is een eerste ep die uitkomt in 2019, waarvan single Moon Face alvast een veelbelovende voorbode is. Het nummer ademt filmische indie-pop die af en toe zelfs aan Jan Swerts doet denken.

Praktisch

  • € 16
  • € 13 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • € 13 (A-kaart in ruil voor 10 punten)

BOX - zittend

De Grote

Credits

Foto: Julien Bourgeois