Melingo

+ El Juntacadáveres

Muziek

Tickets

Melingo

Straatmuzikant, punkrocker, jazzklarinettist, tangovernieuwer, flamboyante crooner, smartlapzanger, multi-instrumentalist en componist, … de Argentijn Daniel Melingo is een mythische figuur uit de Argentijnse rock scene, één van de meest bekende muzikanten in de wereld van de tango.

Zijn muziek roept dromen, cinemabeelden en avontuurlijke romans op. Ver weg van een klassieke tango is de zijne ruw en vervallen. Zijn "vuile” tango leverde hem al de bijnaam "de Argentijnse Tom Waits" op.

Melingo maakt atmosferische melodieën, met glinsteringen van blues en tango en flarden van bossa nova en candombe. Dompel je onder in zijn surrealistische wereld.

El Juntacadáveres

De live band El Juntacadáveres brengt een perfecte mix van de traditionele tango en de rebellie van de muziekscene vandaag. De Argentijn Enrique Noviello richtte de band op. Geïnspireerd door de 19e eeuw bouwt Enrique (bandoneon) zijn tangueros verder uit, op zoek naar een samensmelting met hedendaagse stijlen. El Juntacadáveres werd in 2011 winnaar van de Mano Mundo Muziekprijs en verzorgde het voorprogramma van de wereldberoemde groep Gotan Project!
Sensationele, unieke en iedereen inpakkende live band.

Praktisch

  • € 20
  • € 17 (-26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)

De Grote

Credits

Foto Melingo: Nora Lezano