Voordelen & kortingen

Jongerenkorting

Op alle voorstellingen die wij zelf organiseren genieten jongeren (-26 jaar) een korting van € 2 of € 3 (afhankelijk van de ticketprijs). Vraag hiernaar bij je reservatie of vink deze korting aan bij je online bestelling.

Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Voor de studenten die een THEATER of DRAMA opleiding volgen, bieden wij een Speciaal Tarief aan voor enkele theatervoorstellingen. Voor meer info kan je contact opnemen met onze ticketbalie.

A-kaart

Sinds oktober 2013 kan je met je A-kaart ook punten sparen en verzilveren in de Arenberg. Je vindt de zuil vlakbij de Vestiaire. Wie 10 punten verzilvert aan onze ticketbalie, ontvangt € 2 of € 3 (afhankelijk van de ticketprijs) korting op alle voorstellingen die we zelf organiseren. Deze tickets met korting kan je niet online reserveren. Spring dus even binnen of reserveer telefonisch op 03 202 46 46 tijdens de openingsuren van de balie.

Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Vrijetijdspas / A-kaart met kansentarief

Houders van een gemeentelijke vrijetijdspas uit de provincie Antwerpen of van een A-kaart met kansentarief krijgen korting op een selectie aan voorstellingen in Arenberg.
De ticketprijs bedraagt € 4, inclusief drankje. Op onze website kan je bekijken voor welke voorstellingen dit kortingstarief geldt. De tickets met korting zijn beperkt in aantal en kan je niet online reserveren. Spring dus even binnen of reserveer via mail of telefoon tijdens de openingsuren van de ticketbalie.

Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Cultuurcheques GATE15

Raak je in vervoering door een theaterstuk, krijg je inspiratie van een boeiende tentoonstelling of word je liever meegesleept door een hedendaagse dansvoorstelling? Je budget houdt je alvast niet tegen. Dankzij de Cultuurcheques van GATE15 en de instellingen voor hoger onderwijs raak je je culturele ei kwijt zonder dat je je broek eraan scheurt. Voor 10 euro koop je als student zeven themacheques die je toegang geven tot meer dan 40 cultuurhuizen en musea in Antwerpen of laten je lid worden van de bib.

En goed nieuws, want het is gedaan met scheuren en zeuren aan de telefoon dat je je Cultuurcheque echt wel komt omwisselen. Voortaan beheer je je cheques super handig op één digitaal platform én gebruik je een unieke code om je ticket te bestellen. In drie moves van je zetel op kot tot je stoeltje in de theaterzaal.

Hoe ga je te werk?

 • Maak je eigen profiel aan.
 • Koop je Cultuurcheques via online betaling. Je ontvangt ze in je mailbox of je kunt ze downloaden als pdf.
 • Kies jouw favoriete cultuurhuis en verzilver je cheque telefonisch, aan de kassa of per e-mail.

Da's handig, want

 • je hoeft niet meer helemaal langs GATE15 of de campus om je Cultuurcheques te kopen.
 • en dat allemaal vanop je laptop, tablet of smartphone!
 • Je moet je niet meer tot vervelens toe afvragen waar je je cheques hebt laten rondslingeren.
 • Je weet onmiddellijk wat je openstaande cheques zijn.
 • Je ontdekt wat er allemaal op de agenda staat en krijgt snel een overzicht per genre.
 • Je leest super leuke tips over theatervoorstellingen, films of een balletshow.

De volledige kalender met tips en alle deelnemende cultuurhuizen vind je op www.gate15.be/cultuurcheques.
De Cultuurcheques zijn enkel geldig voor de voorstellingen waarbij het logo expliciet staat aangeduid.

Voor sommige voorstellingen is het aantal cultuurcheques beperkt. Snel reserveren is dus aangeraden.

Beschikbaar voor studenten verbonden aan Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool , Hogere Zeevaartschool Antwerpen, Instituut voor Tropische Geneeskunde Antwerpen, Karel de Grote Hogeschool, KU Leuven Antwerpen en Thomas More Antwerpen.

Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Cultuurshock!

Middelbare scholieren vanaf 15 jaar die naar school gaan in het district Antwerpen kunnen vanaf dit schooljaar voordelig naar voorstellingen in de Antwerpse cultuurhuizen dankzij de cultuurcheques voor scholieren van Cultuurshock!.
Voor maar € 5 koop je op het secretariaat van je school een boekje met 3 cultuurcheques die je kan inruilen onder andere bij de Arenberg.

Je cultuurcheque inruilen is heel eenvoudig:

 • Kies je voorstelling, film of concert op de website van één van de Antwerpse cultuurhuizen
 • Reserveer je plaats via mail of telefoon.
 • Ruil je cultuurcheque in aan de kassa van de Arenberg.

Opgelet: Cultuurshock! is enkel geldig voor de voorstellingen waarbij het logo expliciet staat aangeduid.
Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen.