Arenberg
Muziek
Literatuur

Zaterdag benefietavond voor Robbe De Hert in Antwerpen

Door deredactie / Belga

In de Arenbergschouwburg in Antwerpen vindt zaterdag "De nacht van Robbe" plaats, het sluitstuk van de crowdfundingactie voor regisseur Robbe De Hert. Die actie leverde 40.000 euro op die zal gebruikt worden voor het afwerken van de documentaire Hollywood aan de Schelde - het droomproject van De Hert. De opbrengsten van de benefietavond zijn bedoeld om de in armoede levende De Hert een "menswaardig bestaan" te bieden en eventuele bijkomende kleine projecten te financieren.

De ernst van de financiële problemen waarmee Robbe De Hert kampt, kwam vorig najaar aan het licht tijdens enkele interviews. Enkele sympathisanten en fans opperden het idee om een crowdfundingactie te organiseren voor de regisseur van onder meer "Lijmen/Het been", "Blueberry Hill" en "Trouble in paradise".

De actie was een groot succes en De Hert denkt met de nodige hulp zijn droomproject over de geschiedenis van de Belgische film rond te kunnen krijgen. Een benefietavond moet de man echter ook nog persoonlijk uit de problemen helpen.

Het programma van zaterdag wordt ingevuld door een brede waaier aan muzikanten, zangers, acteurs, regisseurs, schrijvers, dichters, schilders en grafici met een warm hart voor Robbe De Hert. Onder meer Tom Barman, Jeroen Olyslaegers, Maarten Inghels en Vitalski komen langs. In een van de zalen zullen de hele avond door films van De Hert worden vertoond, waarvan er verschillende al tientallen jaren nergens meer te zien waren.


Het wordt het feestje van het jaar, zeker voor filmliefhebbers. Zowat de helft van de tickets zijn intussen al de deur uit.

Kris Verdonck, organisator van De nacht van Robbe

PRAKTISCH

  • € 20

Arenberg stelt een hele avond lang haar deuren open; er is van alles te doen in BARLOKAL, BARBRUT, De Kleine en De Grote.

TICKETS & INFO

PROGRAMMA MET VERSCHILLENDE GASTEN:

LITERATUUR
Jeroen Olyslaegers, Andy Fierens, Didi de Paris, Peter Holvoet-Hanssen, Vitalski, Wouter Hessels, Maarten Inghels en Geert Beullens.

MUZIEK
Tom Barman, Guido Belcanto, Stef Kamil Carlens, Hash Bamboo Shuffle, Ludo Mich, Teun Verbruggen, Nicolas Rombouts, Filip Jordens, Ernst Löw & Deborah Ostrega, Wim De Busscher, Sam Vloemans, Marcel Vanthilt, Roland, Matt Watts, Simon Lenski, Bernard Van Lent en Marq Hauman, Dammateurs, Werner Van Rillaer, d'Apsjaars, Ali en Man Huys.

BEELDENDE KUNSTEN
Bert Lezy en Serge Baeken.

VERTONINGEN
Camera Sutra, SOS Fonske, fragmenten uit Hollywood aan de Schelde en onuitgegeven documentaire over Robbe van Lieven Onraedt.

Bekijk hier de reportage van ATV!