Theater
Jonge Makers

There's a new kid in town!

de nieuwe spelers

een (nieuwe) vooropleiding theater voor stedelijke jongeren van 16 tot 25 jaar

We leven in superdiverse steden. Toch zien we die realiteit nauwelijks weerspiegeld op het podium of het scherm. Daarom richten Sociaal Fonds Podiumkunsten, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deSingel, Toneelhuis, hetpaleis en Arenberg vanaf september 2018 een vooropleiding in: de nieuwe spelers. De vooropleiding wil voor getalenteerde jongeren een toegang creëren naar de theateropleidingen, en bijgevolg tot de podiumkunstensector.


de nieuwe spelers is gericht op jongeren van 16 tot 25 jaar die opgroeien in een grootstedelijke context. We willen hen begeleiden in de ontwikkeling van hun artistieke competenties en persoonlijke vaardigheden en op die manier de jongeren en de theateropleidingen met elkaar verbinden.

De deelnemers die na introductie-workshops aan de vooropleiding starten, worden niet alleen gecoacht in techniek, stem, spel en beweging, maar nodigen zelf ook kunstenaars uit, bezoeken samen voorstellingen, ontmoeten rolmodellen en wonen een repetitie bij. We nodigen de theateropleidingen ook uit om meer te vertellen over de procedures van hun toelatingsproeven en wat ze verwachten van toekomstige studenten.

Uiteraard bestaan er al initiatie- of professionaliseringstrajecten rond theater en acteren. Met de nieuwe spelers willen we aanvullend op deze trajecten werken. We willen een doelgerichte bijdrage leveren die de doorstroming van getalenteerde jongeren naar de theateropleidingen bevordert.

Het aanbod vind je op www.denieuwespelers.be. De website zal regelmatig aangevuld worden met foto’s, nieuws, en bio’s van de deelnemers. Voor meer informatie kan je coördinator Cynthia Schenkels contacteren via info@denieuwespelers.be.

PRAKTISCH

Aanbod

  • vooropleiding 8 sep. tot 18 mei, telkens op zaterdagnamiddag
  • zomerstage: 20 tot 23 aug.
  • deelname is gratis

Inschrijven