Arenberg

Straffen Tist, het Arenberg-bier!

Straffen Tist. Een feestelijke quadruppel!

Straffen Tist werd begin mei gebrouwen door een groepje ‘Arenbergers’ samen met professioneel brouwer Jo Olluyn van Tall Poppy Brewing Company in Kontich. Het bier ligt tot begin juli te gisten en wordt dan gebotteld en op vat gezet om nog een maand te rusten. Begin september kan je onze exclusieve Straffen Tist bij ons van ’t vat proeven.

Straffen Tist werd een quadrupel met hoge gisting en alcoholpercentage van ongeveer 10%. We gebruiken de honing van de bijtjes op ’t dak van de Arenberg als smaakmaker. Wat absoluut niet betekent dat het een mierzoet bier is.

Een quadrupel is traditioneel een feestbier. Omdat er veel meer gemouten granen gebruikt worden dan bij een standaard bier, brouwden paters dit enkel voor speciale gelegenheden. Het is een donker bier met een rode schijn, waarbij traditioneel redelijk wat kruiden aan toegevoegd worden. Wij kozen ervoor onze Straffen Tist gematigd kruidig en bitter te maken, zodat het iedereen in de smaak kan vallen.

Verwen jezelf of familie en vrienden met een geschenkdoos. Straffen Tist is een echt bewaarbier: dit bier kan je perfect enkele jaren (verticaal) laten rijpen in je kelder. Maar waarom zou je zo lang wachten? Zin in een bierproeverij op maat voor jou en je groep. Contacteer Joren Monnens via joren.monnens@arenbergschouwburg.be of 03 202 46 43.