Sara Van Dyck wint de Arenberg Muur!

Ik heb altijd de dwaasheid der hartstochten gekozen boven de wijsheid der onverschilligheid

Anatole France

PERSBERICHT
Sara Van Dyck wint open oproep aan jonge kunstenaars voor de Arenberg Muur.

De Antwerpse Sara Van Dyck (1988) wint het ontwerp voor de Arenberg Muur, een werk van circa 32 m², dat in april op de muur in de bovenfoyer van de Arenberg gerealiseerd zal worden. De jury zal Sara Van Dyck coachen tijdens het realisatieproces. Het kunstwerk wordt feestelijk onthuld op 19 mei tijdens de vernissage.

Kunstenares Sara Van Dyck maakt schilderij voor de Arenberg

De jury van de kunstwedstrijd ‘Win de Arenberg Muur’, Goedele Bartholomeusen (Independent), Kay Doms (verantwoordelijke beeldende kunsten Arenberg), Wannes Lecompte (schilderkunstenaar) en Michel Van Beirendonck (Sint Lukas) kozen unaniem voor het ontwerp van de 28-jarige kunstenares Sara Van Dyck uit Antwerpen. Zij wint meteen ook een professioneel begeleidingstraject.
Jongeren tussen 18 en 30 jaar uit de provincie Antwerpen konden deelnemen aan deze wedstrijd.

‘Ik heb altijd de dwaasheid der hartstochten gekozen boven de wijsheid der onverschilligheid’ - Anatole France, de titel van het kunstwerk in wording.

‘Het kunstwerk is een liefdevolle herinnering aan de warme persoonlijkheid van mijn vriend, een hartstochtelijk kunstenaar, die droomde van een eigen toneelgezelschap maar op 22-jarige leeftijd overleden is. Hij leefde zijn leven volgens de filosofie van de Franse schrijver Anatole France. ‘Ik heb altijd de dwaasheid der hartstochten gekozen boven de wijsheid der onverschilligheid’. Met mijn kunst wil ik het publiek even laten stilstaan bij een droombeeld, een afbeelding van iemand zijn persoonlijke werkelijkheid die ik trachtte te vatten in mijn universum, althans wat mijn mogelijkheden daar in zijn geweest.'

'Elke dag opnieuw ervaar ik de paradox van de werkelijkheid zoals die nu eenmaal is, de werkelijkheid die ik vorm wil geven vanuit mijn perceptie en de werkelijkheid zoals iemand anders het gecreëerde beeld ziet.' Sara Van Dyck

Als cultuurknooppunt investeert Arenberg ook in beeldend talent

‘Met deze wedstrijd geeft Arenberg, niet alleen podiumkansen aan getalenteerde theatermakers, comedians en muzikanten, maar ook een plaats aan jong lokaal beeldend talent. Winnaar Sara Van Dyck mag rekenen op een professioneel begeleidingstraject. Wij geloven onvoorwaardelijk in groeipotentieel van jong talent'. Kay Doms, projectverantwoordelijke.