Arenberg

Ontmoet Native, onze nieuwe chefs

Door Kay Doms

Na een avontuurlijk en leerrijk najaar nemen we afscheid van de ‘power ladies’ van From Syria With Love. Zij spreiden hun vleugels om zich te concentreren op wat ze het beste en dus het liefste doen: catering voor feesten en evenementen en maken plaats voor een nieuw koksteam. Deze keer leggen we minder focus op het sociaal-maatschappelijke aspect dat From Syria With Love erg mooi invulde, maar richten we ons op duurzaamheid, ethiek en innovatie met ‘The Locals’ van Native. Als je denkt dat groenten saai zijn, overtuigen zij je gegarandeerd van het tegendeel.

Native noemt zichzelf een innovatieve en organische bistro die eerlijke en gezonde maaltijden serveert. Hun gerechten zijn een verzameling van ingrediënten die de natuur op dat moment te bieden heeft, dit maakt dat alles seizoensgebonden en lokaal is, en groenten vormen de hoofdtoets.

Je vindt de natuur en haar volledig smaakpallet terug in de gerechten, en dit op een verrassende manier.
De slogan van Native luidt Sharing is caring. Dat betekent dat je per persoon in groep 1,5 gerechtje kiest en op die manier kan je meerdere gerechtjes per tafel proeven. Kom je alleen, dan bestel je 2 kleine gerechtjes.
De menukaart voor januari ziet er alvast als volgt uit.

- Pastinaak / knolselder / peer (vegan)
- Gnocchi / champignon / postelein (vegan)
- Wortel / selder / quinoa / veldsla (vegan)
- Rode kool / geitenkaas / speculaas / appel (vegetarisch)
- Spruiten / amandel / prei / vis van de dag (vis)
- Savooistoemp / huisgemaakte worst (vlees)

Het restaurant gaat terug open vanaf 12 januari en zal elke voorstellingsavond gasten ontvangen. Per persoon betaal je € 15. Ontdek de heerlijke keuken en reserveer nu je plekje door hier te klikken. (of je nu komt voor een voorstelling of niet, iedereen is welkom!)

Opgelet: maaltijden moeten vooraf gereserveerd worden en betaald worden via het ticketingsysteem van Arenberg. Enkel dranken kunnen ter plaatse afgerekend worden (Bancontact of cash).
Als je ook naar een voorstelling komt in Arenberg, raden we je aan om tussen 18:30u en 19:00u te arriveren, op die manier heb je voldoende tijd om rustig te genieten van de gerechten die je voorgeschoteld worden. Om 20:30u sluit de keuken.