Arenberg

NIEUW: Ontdek de heerlijke Syrische keuken bij ons

Door Kay Doms, Arenberg Dromer

Het idee ontstond enkele maanden geleden toen Yara Al-Adib plots in de Vlaamse pers verscheen. Ze sprak over Syrië op een manier die westerlingen niet gewoon zijn. Syrië, een land van prachtige natuur, culinaire parels en gastvrije, gelukkige mensen. Ook had ze het over hoe zij als Syrische student in Europa belandde en veel ervaring kon opdoen. Maar ook over de vele mensen die genoodzaakt in deze contreien belanden, na alles te hebben achtergelaten. Yara had een missie: die mensen activeren en mooie verhalen vertellen over haar geboorteland. Ondertussen heeft ze een dream team van Syrische huisvrouwen rond zich verzameld onder de noemer “From Syria With Love”. Voilà, zeker geen doorsnee cateringbedrijf.

Was ik geprikkeld? Zijt maar zeker. Daarom nodigde ik haar uit om een keer te komen praten.
Want enerzijds zocht ik nog iemand die zowel het publiek als de artiesten een degelijke, gezonde en hartige maaltijd kon voorschotelen. (En als de kers op de taart: de mogelijkheid geven aan vrouwen om zich terug goed te kunnen voelen in een voor hen wildvreemde maatschappij.) En anderzijds zocht zij een grote keuken en een platform om haar restaurant te starten. Haar team maakte namelijk alle cateringopdrachten klaar in hun kleine huiskeukens en groeien op die manier is moeilijk.

Dus, match made in heaven, als je het mij vraagt. Het klikte dan ook onmiddellijk met Yara. We ondertekenden al snel onze e-mails met “From Syria With Love” en “From Arenberg With Love” en koosnamen zoals “sunshine” & “love” passeren ondertussen regelmatig de revue. Maar genoeg over dit liefdesverhaal.

Wij gaan voor een wijde en open blik. Niet enkel op het podium, maar ook ernaast. Dus presenteren wij jullie, vanaf 14 september ons eigen restaurant: “From Syria With Love”, dat elke voorstellingsavond open is in BARBRUT vanaf 18:30u.

Als je geen zin hebt om nog snel voor de voorstelling een restaurant te moeten zoeken of zelf te koken; reserveer dan je plek in onze BARBRUT tot middernacht, de avond voor de voorstelling. Opgelet, geen walk-ins, enkel na reservatie. Schuif aan & geniet van een (al zeg ik het zelf) overheerlijke Midden-Oosterse maaltijd met ingrediënten die na een eerste kennismaking nu ook een vaste waarde zijn in mijn keuken.

Of heb je een externe cateringopdracht, of wens je graag met een aantal van je vrienden of collega’s een Midden-Oosterse kookworkshop te volgen? Kan allemaal!

PRAKTISCH

Benieuwd naar hoe dat allemaal smaakt? Voor 15 euro ontdek je de Syrische keuken in BARBRUT. De keuken is open van 18:30u tot 19:45u.
Online reserveren voor het restaurant kan tot 1 dag voor de voorstelling. (opgelet: enkel na reservatie via deze link, geen walk-ins)