LABO met Stefaan Van Brabandt over Socrates + Marx

Aansluitend bij de voorstellingen “Bruno Vanden Broecke speelt Socrates” en “Johan Heldenbergh speelt Marx”, organiseert Arenberg dit najaar twee filosofielessen over het gedachtegoed van deze denkers.
Filosoof en theatermaker Stefaan Van Brabandt neemt je de eerste avond mee in de wereld van Socrates, de tweede avond draait rond Marx’ werk.

Hij maakte voor Canvas de 8-delige filosofische documentaire-reeks “Het Voordeel van de Twijfel” en schreef ook het gelijknamige boek als verdiepende aanvulling op de tv-reeks. Wat zowel aan het boek als aan het tv-programma ten grondslag ligt, is de overtuiging dat het rijke gedachtegoed uit de filosofie nog steeds actueel, relevant en bevrijdend is en dat de denkbeelden van de grote filosofen uit de geschiedenis ons leven vandaag nog steeds kunnen verrijken, inspireren en verbeteren.

Praktisch

06.11 LABO over Socrates
18.12 LABO over Marx

Aanvangsuur 20:00 in DE KLEINE | Duur: 90 minuten
Maximaal 25 deelnemers
Inschrijven verplicht via publiekswerking@arenbergschouwburg.be

Kocht je een ticket voor “Bruno Vanden Broecke speelt Socrates” op 29.11 en “Johan Heldenbergh speelt Marx” op 16.01 of 17.01? Dan betaal je €10 voor de 2 lessen.
Kocht je een ticket voor slechts één van deze voorstellingen? Dan betaal je €15 voor deze 2 lessen.

De lezing van Stefaan was het hoogtepunt van de Nacht van de Filosofie in Den Haag. Op een toegankelijke, bevlogen en begeesterende wijze (én met af en toe wat humor) prikkelde hij het denken van de toeschouwers en zorgde hij voor een boeiende uitwisseling van gedachten nadien in de foyer.

Nacht van de Filosofie, Den Haag

Filosoof en theatermaker Stefaan Van Brabandt is bekend van de 8-delige filosofische CANVAS-documentaire-reeks ‘Het Voordeel van de Twijfel’ en zijn gelijknamige boek. Hij schreef en regisseerde de filosofen-monoloog ‘Socrates’ - gespeeld door Bruno Vanden Broecke- en ‘Marx’ - gespeeld door Johan Heldenbergh – een beklijvende voorstelling, die bij ons te zien is op 16 of 17 januari 2018.

www.kleinverzet.org/kv/stefaanvanbrabandt

www.stefaanvanbrabandt.com