DE studio x Arenberg

Wie regelmatig naar DE studio gaat, weet dat Arenberg en Villanella al enkele jaren de handen in elkaar slaan. Was dat tot nu toe vooral achter de schermen voor bijvoorbeeld ticketverkoop, marketing en productie; vanaf volgend seizoen werken we ook inhoudelijk en artistiek samen.
We liggen op een boogscheut van elkaar en zijn complementair qua aanbod, infrastructuur en doelpubliek. We delen waarden en een visie over hoe we kunstenaars willen ondersteunen en op welke manier we aan publieksverbreding willen werken.
We selecteerden voor komend seizoen enkele pareltjes die in DE studio staan en meteen zetten we de t
oon voor een beloftevolle toekomst.

PRAKTISCH

Tickets voor alle voorstellingen:
Kassa € 14 (€ 12) | Voorverkoop € 9 (€ 7)
INFO & RESERVATIE: www.DEstudio.com

07 tem 10.11 SKaGeN & KVS Onbezongen
20:00 | Vanaf 16 jaar

Valentijn Dhaenens ontpopt zich tot politiek beest in zijn nieuwe solovoorstelling Onbezongen. In zijn ontembare drang naar macht en meer vernietigt de 'homo politicus' uiteindelijk zichzelf. Of hoe het genie van de politicus ook zijn ondergang betekent.
Dhaenens speelt in Onbezongen een tekst van Vincent Stuer. Als voormalig woordvoerder van Open Vld-coryfee Karel De Gucht en alsspeechwriter van onder anderen Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso kon Stuer doordringen tot in de diepste weefsels van de politiek.
tekst Vincent Stuer
spel Valentijn Dhaenens
productie SKaGeN & KVS


22.11 fABULEUS - Merlijn of het barre land
20:00 | Vanaf 14 jaar

Geloven jongeren vandaag nog in een betere wereld? Wie zijn hun helden en leiders? Twee muzikanten en veertien jonge spelers brengen een van de beroemdste verhalen uit de westerse literatuur en betrekken het op de wereld vandaag: Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. In een verdeelde wereld wordt de jonge Arthur koning. Hij richt de Ronde Tafel op en droomt van vrede, gelijkheid en rechtvaardigheid. Samen met zijn Ridders van de Ronde Tafel trekt hij hiervoor ten strijde. Maar aan de grenzen dreigen vreemde volkeren, de liefde stelt vriendschap op de proef en spoken uit het verleden komen terug.

spel Toon Acke, Silke Blancke, Siska Bouwen, Kobe Bruggemans, Adam Dehaspe, Willem Herbots, Amber Janssens, Johanna Loman, Daniël Luyck, Gloria Monserez, Ivana Noa Batchvarov, Ellen Sterckx, Adam Swennen en Lukas van der Burgt
muziek Birsen Uçar en PJ Seaux (Hydrogen Sea)
tekst Tankred Dorst e.a.
tekstbewerking Dirk De Lathauwer
regie Astrid Ogiers en Dirk De Lathauwer
dramaturgie Peter Anthonissen en Marie Peeters
decor- en lichtontwerp Timme Afschrift
kostuums Lotte Stek
assistentie kostuums Annelies Rasker

01.12 Johan Terryn - De ingehuurde man
Première
20:30 | Vanaf 16 jaar

Theatermonoloog met cabareteske uitstapjes, humor, poëzie, rauwe realiteit en een meeslepende plot. Johan Terryn, een schitterende verteller, brengt een tragikomisch verhaal over liefdesverdriet en de krakkemikkigheid van onze communicatie. Na zijn fel gewaardeerde solotheaterdebuut in 2014 komt Johan opnieuw verrassend uit de hoek.

02 + 03.03 SKaGeN - Slapend rijk
20:00 | Vanaf 16 jaar

Theatercollectief SKaGeN gebruikt alles wat in zijn macht ligt om jou, de toeschouwer, te overtuigen. Wat ze precies verkopen, is niet meteen duidelijk. Maar dat het van levensbelang is, staat buiten kijf. Geraffineerd ontzenuwen ze je vooroordelen. Charmant en met souplesse nemen ze de lange weg om je voor hun doel te winnen.
Theatercollectief SKaGeN staat al 18 jaar garant voor wervelend, kritisch en avontuurlijk theater.
van en met Valentijn Dhaenens, Korneel Hamers, Clara van den Broek, Mathijs F. Scheepers
productie SKaGeN i.s.m. Villanella
kostuums Barbara De Laere
techniek Pieter Nys / Eric Engels

06.03 Kloppend Hert (Haider Al Timimi), Bronks & Theater Antigone - UTOPERA
20:00 | Vanaf 16 jaar

Een Belgisch-Iraakse architect wordt uitgenodigd om uit het puin van Bagdad een operagebouw te doen verrijzen. Zijn grote inspiratiebron is wijlen de Iraaks-Britse architecte Zaha Hadid, die wereldwijd futuristische bouwwerken realiseerde. Beladen met al zijn culturele bagage vertrekt hij, vergezeld door een operazangeres die Puccini door de straten van Irak zal doen weerklinken. Maar nog voor de nieuwe opera kan worden ingehuldigd, stort het gebouw in. Stenen worden vernield, maar hun geesten laten zich niet stoppen. Kun je beter bouwen op een fundament van geschiedenis of op braakliggende grond? Waarom ruimt het Gravensteen in Gent geen plaats voor sociale woningen? Als Palmyra wordt vernield door fundamentalisten, vloeien onze tranen dan voor de mensen of de voor de monumenten?
UTOPERA geeft een stem aan stenen, die normaal gezien zwijgen.

van en met Haider Al Timimi, Sarah Eisa en Dipika Singh
dramaturgie Bart Capelle
coaching Jos Verbist
muziek Tim Gistelynck
decor Maarten De Vrieze
kostuums Marij de Brabandere
lichtontwerp Reynaldo Ramperssad
productie Kloppend Hert
coproductie BRONKS, Theater Antigone, Vooruit i.s.m. C-Mine