R.I.P. JUANITO

WE'VE GOT TO GET REAL

Dans

Tickets

02.02.17
20:30
Uitverkocht

Hoe kunnen we de enigmatische danser laten communiceren in duidelijke taal? Hoe kunnen we het verval van de danswereld tegen gaan zonder te hoeven commercialiseren? Door commercialiteit te bekritiseren zonder te vervallen in clichés?

Vier vrouwen presenteren een dwangmatige choreografie die beïnvloed werd door de lichaamstaal van “de ideale vrouw”. In een spel van herhaling en tegenstellingen, doordrongen van humor en aha-erlebnissen worden de dansers op de proef gesteld. Yorrith de Bakker dwingt hen in choreografische modules waarvan ze zichzelf als tegenstelling zien. De onbewuste strijd tot zelfbehoud zal uiteindelijk resulteren in het rechtzetten van ons verwrongen vrouwbeeld. De uniforme vrouw krijgt de kans om in al haar diversiteit naar voor te treden. Wat zijn de effecten hiervan? Wanneer kunnen we echt zijn als we iets niet willen zijn?

De doodstrijd van de oppervlakkige vrouw.

Dansers

Kaat de Bakker (conservatorium Antwerpen, Sidi Larbi), Libby Ward (conservatorium Antwerpen, Leads conteporary dance school, Romeo Castelluci, Sidi Larbi), Fée Roels (conservatorium Antwerpen, ondroerend goed, Sidi Larbi), Tchi-ann Liu (conservatorium Antwerpen, Sidi Larbi)

Choreograaf

Yorrith de Bakker begon zijn opleiding aan Codarts Rotterdam en studeerde vervolgens af aan het conservatorium Antwerpen. Liep stage bij Anouck Van Dijk,Theatergroep DOX, Scapino Rotterdam, Troubleyn Jan Fabre.

Werkte professioneel samen met Jan Fabre, Lisbeth Gruwez en Ann Van den Broek.

R.I.P. JUANITO

‘Rest in peace Juanito’ is een jong collectief onder artistieke leiding van Yorrith de Bakker. Hun werk is een streven naar de volledige ontleding van dans en dramaturgie, waarmee ze een logisch verband zoeken tussen verhaal en abstractie. De nieuwste creatie ‘We’ve got to get real’ werkt met deze twee elementen, brengt ze tot een extreme en tast de grenzen van hun geloofwaardigheid af.

Praktisch

  • € 12
  • € 10 (-26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)

De Kleine

Credits

Kostuums: Fauve Ryckebusch
Met dank aan Anne-Laure Vandeputte voor het spel- en dramaturgisch advies.
Met de steun van Arenberg.