Thomas Smith

Strak

Comedy

Tickets

07.03.17
20:15

Klaar voor de start, met een soepele geest en strak in het pak. Hypergefocused, zonder af te dwalen, tenzij ik het even over iets anders heb. Ik dompel je onder in mijn bubbelbad, een wereld, een universum van evenwijdig lopende logica en nonsens. Teveel spanning op je gezicht, last van je darmen of gewoon zielsgelukkig…? Kom af, want ‘Strak’ is een plan, tot dan!

Sinds zijn derde voorstelling kwam Thomas zijn improvisatietalent op de voorgrond. Met zijn voorstelling CHAOS legde hij de fundamenten en in RUIS bevestigde hij zijn unieke kunnen. Aanschouw deze meester-improvisator in zijn vijfde voorstelling STRAK.

2015 was een topjaar voor Thomas. Naast de film werd ook een derde seizoen van Foute Vrienden ingeblikt. En tv-kijkend Vlaanderen kreeg een andere kant van hem te zien door zijn deelname aan De Slimste Mens en zijn reis naar Indië met Martin Heylen in Heylen en de Herkomst.

Momenteel speelt hij zijn vierde show RUIS, wegens succes, voor het tweede seizoen op rij! Vorig jaar toerde hij door heel Nederland als headliner in Bourgondische Belgen. In 2016 veroverde hij Nederland verder met zijn solovoorstelling ‘AANWEZIG’

De Standaard over ‘RUIS’ ★★★★
“Smith heeft ook een zalige mimiek in huis en beweegt zijn lichaam als een John Cleese op karateles.”

De Standaard over ‘Chaos’ ★★★★★
“Een hoge aaibaarheidsfactor zelfs, hoe maf of bizar ook de instantgrappen die hij maakt. Maar toch vooral omdat hij zijn vak perfect beheerst, in de zuiverste meest oorspronkelijke vorm.”

Wim Helsen over Thomas:
“Het beste wat me kan overkomen in een theater, als toeschouwer, is goesting krijgen om zelf te spelen. Met zijn geïmproviseerde voorstellingen geeft Thomas me goesting. Ik weet niet of ik dat zelf ooit zou doen of zou kunnen. Maar Thomas Smith is zo goed dat we voorlopig geen behoefte hebben aan een tweede comedian als hij.”

Praktisch

  • € 16.5
  • € 13.5 (-26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)

De Grote

Credits

Tekst en spel: Thomas Smith | Coach: Fokke van der Meulen | Producent: Pretpraters, Dean Rayner | Management: Pretpraters, Johnny Quidé