De Nacht van Robbe

Benefiet

Muziek
Literatuur
Film

Tickets

13.05.17
20:00

Belgische muzikanten, zangers, acteurs, regisseurs, schrijvers, dichters, schilders, grafici, performers, … slaan de handen in mekaar voor Robbe De Hert tijdens de benefiet De Nacht van Robbe.

We vertonen oude, zelden vertoonde meesterwerkjes zoals De Bom, Camera Sutra en SOS Fonske. Er komt een all-star band als begeleidingsgroep van bekende en minder bekende zangers en acteurs. Er zal een expo zijn met filmaffiches, callico's, stills, et cetera.

Gasten die alvast hun opwachting zullen maken: Stef Kamil Carlens, Ludo Mich, Teun Verbruggen, Nicolas Rombouts, Vitalski, Filip Jordens, Ernst Low & Deborah Ostrega, Wim De Busscher, Didi de Paris en Peter Holvoet-Hanssen.

ACHTERGROND

Momenteel zit Robbe De Hert financieel aan de grond en leeft hij in deplorabele omstandigheden met zijn zoon in een klein OCMW-appartementje, naast het appartementje waar JMH Berckmans leefde.

Met de opbrengst van de benefiet willen we Robbe een menswaardig bestaan bieden en de middelen verzamelen om zijn droomproject(en) Hollywood aan de Schelde af te maken.

Hollywood aan de schelde is Robbe’s non-fictie droomproject. De voorbije decennia maakte hij 7.000 minuten interview op tape, oftewel 117 uur. Met de docu wil hij het verhaal vertellen van de Belgische film vanaf het prille begin.

Praktisch

  • € 20

Arenberg stelt zijn deuren open; er is van alles te doen in BarLokal, BarBrut, De Kleine en De Grote.

Festival

Credits

Bezielers achter deze happening: Francine Lemaire, de mevrouw die alles in gang heeft gestoken, en de vrienden van Robbe: Kris Verdonck (filmregisseur/curator), Jim van Leemput (eredirecteur VUB) en Marc Mortier (assistent Robbe).